شاورما فراخ


المكونات
======
1\2 كيلو صدور فراخ فيليه تنقع فى (( عصير 2 ليمونة + ملح + فلفل أسود )) طوال الليل
علبة زبادى
1\2 كوب عصير ليمون
بصلة مقطعة جوانح رفيعة
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
رشة ملح ليمون
1\2 ملعقة صغيرة هيل (( حبهان )) بودرة
1\4 ملعقة كبيرة بهار (( قرفة - قرنفل - جنزبيل - جوزة الطيب - ذر ورد - كبابة صينى )) دى مكونات البهار اللى بستخدمه
بشر ليمونة
ملح + فلفل أسود
3 ملاعق زيت زيتون


الطريقة
=====
1) تغسل صدور الفراخ جيدا ويقسم كل قطعة إلى نصفين بالطول ثم تنقع فى عصير 2 ليمونة مع رشة ملح وفلفل أسود وتترك طوال الليل
2) تقطع الصدور إلى أعواد رفيعة قدر الإمكان ثم يوضع فوقها الزبادى وعصير الليمون و بشر الليمونة وملح الليمون والنوم والبصل ورشة فلفل أسود والهيل المطحون والبهار مع رشة بسيطة من الملح .. يراعى عدم الإكثار من الملح فى التتبيلة لأنها تم نقعها طوال الليل فى ملح وفلفل أسود حتى لاتصبح مالحة أكثر من اللازم
3) يرش فوقها زيت الزيتون وتترك فى التتبيلة مدة ساعتين على الأقل
4) تفرد فى صينية تيفال وتوضع تحت شواية البوتجاز مدة نصف ساعة مع مراعاة تقليبها عند منتصف الوقت , أو توضع فى طاسة تيفال فوق شعلة البوتجاز على نار متوسطة وتقلب حتى تمام النضج
5) تقدم ساخنة مع خبز شامى وخيار مخلل وثومية وسلطة طحينة أو أى نوع سلطة مفضل وبألف هنا وشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  • Nothing Like Kitchen © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes