المقادير :
======
6 قطع ستيك لحم بقرى مستديرة الشكل وبسمك 1 سم تقريبا أو أقل
2 ملعقة كبيرة خل
ملح + فلفل حسب الرغبة
1 ملعقة بهارات مشكلة
للصوص
******
2 ملعقة كبيرة شبت “مفروم”
بصلة متوسطة “مفرومة”
2 فص ثوم “مفروم”
2 كوب حليب
1 كوب كريمة لبانى
1/4 كيلو مشروم فريش شرائح
3 ملعقة دقيق
ملح + فلفل حسب الرغبة
طريقة التحضير :
==========
1) جهزى الفرن وذلك بتسخينه حتى تصل درجة حرارته الى 200 درجة مئوية
2) تغسل قطع اللحم جيداً ثم تجفف من الماء ، تدهن بالخل
وتتبل بخليط التوابل المشكلة والملح والفلفل من الجانبين
3) ضعيها فى صينية وغطيها بورق الألمونيوم وادخليها الفرن لمدة ساعة أو حتى تمام النضج
الصوص :
*******
1) فى قدر عميق قومى بقلى البصل في ملعقة من الزيت لمدة دقيقتين ، ثم ضيفى إليه الثوم وبعد مرور دقيقتين ضيفى الدقيق وقلبيهم جيدا حتى يصبح كالمعجون
2) أضيفى الحليب والكريمة بشكل تدريجي مع التقليب المستمر حتى يذوب الدقيق تماما ثم أضيفى المشروم والشبت
3) استمري في الطبخ على نار هادئة مدة (( 20 دقيقة )) تقريبا مع التقليب المستمر للحصول على صوص كثيف نوعاً ما
4) اخرجى قطع اللحم من الفرن وضعيها في أطباق التقديم، ثم ضيفى على الوجه الصوص ويقدم
ملاحظة : أنا قدمت الصنف دة مع مكرونة فعملت الصوص كتير عشان استخدمه كصوص للمكرونة , لو هاتعملو الوصفة دى مع رز وخضار يبقى اعملو مقادير الصوص النص من المكتوب على أساس الصوص يبقى على أد اللحمة بس :)
======
6 قطع ستيك لحم بقرى مستديرة الشكل وبسمك 1 سم تقريبا أو أقل
2 ملعقة كبيرة خل
ملح + فلفل حسب الرغبة
1 ملعقة بهارات مشكلة
للصوص
******
2 ملعقة كبيرة شبت “مفروم”
بصلة متوسطة “مفرومة”
2 فص ثوم “مفروم”
2 كوب حليب
1 كوب كريمة لبانى
1/4 كيلو مشروم فريش شرائح
3 ملعقة دقيق
ملح + فلفل حسب الرغبة
طريقة التحضير :
==========
1) جهزى الفرن وذلك بتسخينه حتى تصل درجة حرارته الى 200 درجة مئوية
2) تغسل قطع اللحم جيداً ثم تجفف من الماء ، تدهن بالخل
وتتبل بخليط التوابل المشكلة والملح والفلفل من الجانبين
3) ضعيها فى صينية وغطيها بورق الألمونيوم وادخليها الفرن لمدة ساعة أو حتى تمام النضج
الصوص :
*******
1) فى قدر عميق قومى بقلى البصل في ملعقة من الزيت لمدة دقيقتين ، ثم ضيفى إليه الثوم وبعد مرور دقيقتين ضيفى الدقيق وقلبيهم جيدا حتى يصبح كالمعجون
2) أضيفى الحليب والكريمة بشكل تدريجي مع التقليب المستمر حتى يذوب الدقيق تماما ثم أضيفى المشروم والشبت
3) استمري في الطبخ على نار هادئة مدة (( 20 دقيقة )) تقريبا مع التقليب المستمر للحصول على صوص كثيف نوعاً ما
4) اخرجى قطع اللحم من الفرن وضعيها في أطباق التقديم، ثم ضيفى على الوجه الصوص ويقدم
ملاحظة : أنا قدمت الصنف دة مع مكرونة فعملت الصوص كتير عشان استخدمه كصوص للمكرونة , لو هاتعملو الوصفة دى مع رز وخضار يبقى اعملو مقادير الصوص النص من المكتوب على أساس الصوص يبقى على أد اللحمة بس :)
0 التعليقات:
إرسال تعليق