المكونات
======
3/4 كوب زبدة ((125 )) بدرجة حرارة الغرفة
3 ملاعق كبيرة مسطردة (( خردل )) ديجون
1 ملعقة صغيرة مسطردة (( خردل )) مجففة
2 ملعقة كبيرة ثوم معمر مفروم
2 ملعقة كبيرة ريحان مفروم
1 ملعقة صغيرة عصير ليمون
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
من 4 - 6 شرايح سلمون فيليه حوالى ربع كيلو أو أقل قليلا للشريحة
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
الطريقة
======
1) اخلطى الزبدة مع المسطردة (( الخردل )) والأعشاب وعصير الليمون والملح والفلفل فى وعاء صغير
2) لفى الخليط السابق على شكل اسطوانه فى قطعة بلاستيك بطول 4 إنش وضعيها بالثلاجة حتى تتماسك
3) ادهنى شرائح السمك بزيت الزيتون وتبليها بالملح والفلفل واشويها مباشرة على شواية فحم ساخنة أو على شواية كهربائية , تقلب مرة واحدة حتى يتماسك اللحم وينضج جيدا
4) ضعى شريحة بسماكة 1/2 إنش من الزبدة المحضرة مسبقا على كل شريحة
5) يقدم الطبق مع سلطة مشوية وبطاطس مهروسة وبألف هنا وشفا
======
3/4 كوب زبدة ((125 )) بدرجة حرارة الغرفة
3 ملاعق كبيرة مسطردة (( خردل )) ديجون
1 ملعقة صغيرة مسطردة (( خردل )) مجففة
2 ملعقة كبيرة ثوم معمر مفروم
2 ملعقة كبيرة ريحان مفروم
1 ملعقة صغيرة عصير ليمون
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
من 4 - 6 شرايح سلمون فيليه حوالى ربع كيلو أو أقل قليلا للشريحة
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
الطريقة
======
1) اخلطى الزبدة مع المسطردة (( الخردل )) والأعشاب وعصير الليمون والملح والفلفل فى وعاء صغير
2) لفى الخليط السابق على شكل اسطوانه فى قطعة بلاستيك بطول 4 إنش وضعيها بالثلاجة حتى تتماسك
3) ادهنى شرائح السمك بزيت الزيتون وتبليها بالملح والفلفل واشويها مباشرة على شواية فحم ساخنة أو على شواية كهربائية , تقلب مرة واحدة حتى يتماسك اللحم وينضج جيدا
4) ضعى شريحة بسماكة 1/2 إنش من الزبدة المحضرة مسبقا على كل شريحة
5) يقدم الطبق مع سلطة مشوية وبطاطس مهروسة وبألف هنا وشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق