البيض المخبوز مع الطماطم والفلفل



المكونات
=====
2 حبة بيض كبير
1 ملعقة كبيرة زبدة
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1/2 كوب طماطم مقطعة رفيع
1 ملعقة كبيرة بصل مفروم ناعم
1/4 كوب فلفل رومى مفروم , أخضر أو أحمر أو أى لون مفضل
فص ثوم مفروم
ملح + فلفل أسود حسب الرغبة
بقدونس للتزيين

الطريقة
=====
1) يسخن الفرن على درجة 400 فهرنهايت
2) فى مقلاة صغيرة نضع زيت الزيتون ثم نضيف الثوم والبصل ويطبخ على نار متوسطة حتى يصبح البصل شفافا وطريا , نضيف بعد ذلك الطماطم والفلفل ويتبل بالملح والفلفل الأسود ويترك على النار مدة دقيقة أخرى
3) نحضر عدد 2 طاجن خاص بالفرن ويدهن بالقليل من الزبد ونضع بكل طاجن كمية متساوية من خليط الطماطم والفلفل فى كل منهما
4) نصنع وسط خليط الطماطم والفلفل فجوة فى المنتصف ونكسر فوق كل واحد منهما بيضة داخل الفجوة
5) نضع الطواجن على صنية مسطحة وندخلهم الفرن على الرف الأوسط مدة 10 - 15 دقيقة , لو تبقى عندك مزيج من الطماطم والفلفل من الممكن أن تضعي القليل منها فوق البيض قبل دخوله الفرن كنوع من الزينة
6) بعد اخراجه من الفرن زينيه بالبقدونس ورشة صغيرة من الفلفل الأسود وقدميه

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  • Nothing Like Kitchen © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes