المقادير
=====
نص كيلو جمبرى صغير طازج
نص كيلو كليماري
بصله واحده مفرومه فرم ناعم
قليل من الشبت والكزبره - تقريبا ملعقتان كبيرتان
اربع ملاعق نشا - قليل من الفلفل الأسود
خمس فصوص ثوم مدقوق جيد
الليمون -اختياري
حبة فلفل أخضر حار
الطريقة
=====
1) احمر البصل مع الزبده والفلفل الأخضر جيدا ثم اضيف عليه الجمبرى والكليمارى ويشوح الاتنين كويس اوى لغايه ما يصفر الجمبرى
2) أضيف الثوم واخلطه وبعدها المــاء المغلي واتركه يغلى لمدة خمس دقائق وبعدها اضيف عليه معلقه دقيق او النشا احرص ان الخليط يكون مش تقيل اوى يعنى خفيف واضيف باقى النشا والبهارات
3) اخر شئ نضيف الشبت والكزبره وخليها على النار لمدة خمس دقائق ممكن اضيف ليها ليمون وممكن لأ حسب الرغبه و ممكن اضيف فوقها صويا صوص وقليل من البهارات الخاصه بالشوربات وقليل من البصل الأخضر
=====
نص كيلو جمبرى صغير طازج
نص كيلو كليماري
بصله واحده مفرومه فرم ناعم
قليل من الشبت والكزبره - تقريبا ملعقتان كبيرتان
اربع ملاعق نشا - قليل من الفلفل الأسود
خمس فصوص ثوم مدقوق جيد
الليمون -اختياري
حبة فلفل أخضر حار
الطريقة
=====
1) احمر البصل مع الزبده والفلفل الأخضر جيدا ثم اضيف عليه الجمبرى والكليمارى ويشوح الاتنين كويس اوى لغايه ما يصفر الجمبرى
2) أضيف الثوم واخلطه وبعدها المــاء المغلي واتركه يغلى لمدة خمس دقائق وبعدها اضيف عليه معلقه دقيق او النشا احرص ان الخليط يكون مش تقيل اوى يعنى خفيف واضيف باقى النشا والبهارات
3) اخر شئ نضيف الشبت والكزبره وخليها على النار لمدة خمس دقائق ممكن اضيف ليها ليمون وممكن لأ حسب الرغبه و ممكن اضيف فوقها صويا صوص وقليل من البهارات الخاصه بالشوربات وقليل من البصل الأخضر
المصدر : مدونة كوكرز
0 التعليقات:
إرسال تعليق