
له أكثر من طريقة
الطريقة الأولى ::
_____________
المقادير
======
- 4 بصلات مفرومة .
- 3 م.ك. زيت .
- 1 علبة صلصة .
- عصير4 حبات طماطم .
- 2 كوب خل أبيض .
- 4 م.ك. سكر بني .
- 4 م.ك. سكر أبيض .
- 2 م.ك. ملح .
- 2 م.ك. فلفل أسود .
- 2 م.ك. بابريكا .
- 2 م.ك. شطة بودر .
- 1 كوب عصير برتقال .
- 3 م.ك. مستردة .
الطريقة
======
- يوضع البصل و الزيت على النار حتى يصبح لون البصل ذهبي .
- تضاف بقية المقادير , و تترك على نار هادئة حتى يغلظ قوامها .
************************************************************************************
الطريقة الثانية ::
_____________
المقادير
=======
- 1 بصلة مفرومة ناعما جدا .
- 2 م.ص. ثوم بودر .
- 1 كوب كاتشب .
- 1\2 كوب ماء .
- 1\4 كوب خل تفاح .
- 2 م.ك. سكر بني .
- 2 م.ص. مستردة .
- 1 م.ص. شطة بودر ( أو حسب الرغبة ) .
- 2 م.ك. صويا صوص .
الطريقة
======
- تخلط كل المقادير و ترفع على النار حتى تغلي .
- تهدأ الحرارة , و تترك تغلي حتى يغلظ قوامها .
*************************************************************************************
الطريقة الثالثة ::
_____________
المقادير
=======
- 1 بصلة مفرومة .
- 2 كوب عصير برتقال .
- 4 كوب كاتشب .
- 1\2 كوب عصير ليمون .
- 1 كوب خل أبيض .
- 1\4 كوب سكر بني .
- 1 م.ك. ملح .
- 1 م.ك. فلفل أسود .
- 2 م.ك. مستردة .
- 1 م.ص. شطة بودر ( أو حسب الرغبة ) .
- 2 م.ص. ثوم بودر .
- 2 م.ك. تاباسكو صوص .
الطريقة
======
- يخلط البصل + 1\2 كوب عصير بالخلاط جيدا .
- يضاف الى بقية المقادير , و يرفع على النار حتى يغلي .
- يترك على نار هادئة حتى يغلظ قوامه .
************************************************************************************
الطريقة الرابعة ::
_____________
باربكيو صوص بدون طماطم
المقادير
======
- 1 كوب خل تفاح .
- 2 م.ك. سكر بني .
- 1\2 م.ص. شطة بودر ( أو حسب الرغبة ) .
- 2 م.ك. بصل مفروم ناعما جدا .
- 1 م.ك. ثوم بودر .
- 1 م.ك. صويا صوص .
- 1\2 م.ص. فلفل أسود .
- 1\4 م.ص. ملح .
الطريقة
======
- تخلط كل المقادير و ترفع على نار هادئة حتى يغلظ قوامها .
*************************************************************************************
الطريقة الخامسة ::
______________
المقادير : -
========
3 معالق زيت زيتون - 3 معالق بصل مفروم - 3 معالق صويا صوص
معلقة كبيرة عسل نحل - معلقة كبيرة مسطردة - معلقة هوت صوص - معلقة كسبرة ناشفة او بقدونس
معلقتين خل احمر - رشة زعتر صغيرة - عصير ليمونة او برتقالة
نص كوب طماطم بيورية - كوب كاتشب - فلفل احمر مشوى فى طاسة تيفال او على شواية (دة اهم حاجة عشان الريحة المدخنة تبقى موجودة فى الصوص )
الطريقة
======
نضربهم كلهم فى الخلاط ونستخدمه للمشويات
0 التعليقات:
إرسال تعليق