المقاديـر
======
1 كيلو دقيق ابيض منخول
600 جم زبدة طبيعى
100جم من السكر الناعم للعجين
100 جم سميد بسبوسة
100ج جوز هند ناعم 1
باكو بيكنج بودر اى 18 جرام تقريبا
4 بيضات
فانيليا
4 صفار بيض فقط للتلميع قبل دوخولها الفرن
لعمل الشربات او القطر
******************
ا كيلو سكر
ا ليتر ماء
نصف ليمونة
خطوات التحضير
=========
1) تخلط جميع المقادير مع بعضها وتخلط جيدا وحتى تصبح العجين يابسا لايلتصق فى اليد
2) تدهن القوالب بالسمن خفيف حتى لاتلصق تاخد قطعة صغيرة من العجينة تلف بين راحة اليدين لتكون مثل العين اى الشكل البيضاوى المدبب أو تشكل على شكل دائرة
3) وتوضع فى القوالب وتترك مسافة بين كل واحده والاخرى لانها سوف تكبر وتزيد فى الحجم بعد الطهى
4) وبعد الانتهاء من العجين كله تتدهن بصفار البيض وتوضع فى الفرن الطهي يتم الطهي فى فرن عالى الحرارة اى 200درجة تقريبا حتى تحمر الوجة
5) يحضر الشربات ويصب عليها ساخن بعد اخراجها من الفرن مباشر بغزارة ويترك لمدة 2 دقيقة وبعدها يصفى باقى الشربات منها
6) تجمل بالفسدق المفروم او تدهن شيكولاته اى حسب الرغبة
المصدر : موقع أنا حواء
0 التعليقات:
إرسال تعليق