تكفى 3 أشخاص
المكونات
=====
1/2 كيلو بطاطس
2 بيضة
فص ثوم مفروم
1/4 كوب حليب
1/2 كوب جبنة إدام (( فلامنك )) مبشورة . ممكن استبدالها بالجبنة الشيدر
1/2 كوب جبنة بارميزان مبشورة , ممكن استبدالها بالجبنة الرومى
1/2 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
ملح + فلفل أسود حسب الرغبة
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا
الطريقة
=====
1) تسلق البطاطس جيدا وتهرس
2) يسخن الفرن على درجة حرارة 180
3) يخفق البيض خفيفا ويقلب مع البطاطس حتى يتجانس معها
4) يضاف الحليب والجبنة الإدام والبارميزان والبابريكا والفلفل الأسود والثوم والملح ويقلبو جيدا
5) فى طواجن خاصة بالفرن أو أطباق سوفليه , يوزع خليط البطاطس , ثم يوضع على الوجه الجبنة الموتزاريلا وتدخل الفرن حتى تذوب الجبنة وتأخذ اللون الذهبى , حوالى 20 دقيقة أو على حسب كل فرن
6) تقدم مع سلطة أو خضار سوتيه و بألف هنا و شفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق