توجد طرق متعددة لعمل مشروب السوبيا وأشهرها بجوز الهند
ينقع جوز الهند في الحليب مع السكر ثم يضرب في الخلاط ويصفى وتبرد وتقدم
أو هذه الطرق
_______________________
المكونات
======
1/2 ليتر حليب أو 2 كوب
1/4 ليتر حليب جوز هند أو 1 كوب
1/4 كوب عسل نحل أو ممكن استبداله بسكر عادى
الطريقة
=====
تخلط جميع المكونات فى الخلاط ويوضع فى الثلاجة ليبرد مدة ساعة ثم يقدم , وبألف هنا وشفا
*********************************************************************************************
أو
المقادير
======
نصف كوب لبن نيدو بودرة
(ناشف من العلبة على طول او 2 الى 3 اكياس )
نصف كيلو سكر
2 ظرف فانيليا
نصف كيلو لبن سائل
+
نقطة واحدة
روح جوز الهند
10 كوب ماء
الطربقة
======
هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا ضغى فيها
السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او
بعصاية كويس قوى قوى على الناشف
(ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما
تقلش ابدا )
ضعى الحليب
السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5
دقائق ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس
بالتقليب برضه
ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى
السوبر ماركت او محلات الجملة او عند العطار
وسعرها جنية و نص بس فى مصر
ممكن وضع زجاجه للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة
ولو جايبه اكتر من واحده
حطيها فى الفريزرعادى ولا هتفرق فى الطعم
و اسحبى منهم سواء
فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة
************************************************************************************************
أو
نبدأ باحضار الشعير البلدي حيث يتم تنظيفه من الحجر والشوائب وغير ذلك ثم تتم عملية الطحن ثم تتم أيضا عملية العجن وبعد ذلك يصفى ويضاف إليه الماء والقرفة والهيل والسكر والثلج حيث يصبح بعد ذلك جاهزا للشرب.
وعمل السوبيا ليس مقتصرا على الشعير البلدي فقط بل يمكن تصنيعه عن طريق التمر والعيش الناشف والشوفان.
************************************************************************************************
أو
المقادير
=======
لكل 2 كوب حليب سائل
1 كوب ماء
2\1 كوب سكر أو حسب الذوق
ملعقة كبيرة من روح اللوز أو روح الموز
وهو سائل معبأ في زجاجات صغيرة ويباع في محلات بيع لوازم الحلويات او عند العطار
الطريقة الأولى
---------------
يخلط الحليب مع الماء والسكر بالخلاط
ثم يضاف روح اللوز أو الموز ويقلب بالملعقة
يقدم بارد(مثلج )
الطريقة الثانية
---------------
يغلى الحليب مع الماء على النار ويذاب فيه السكر
يبرد ثم يضاف له روح اللوز أو الموز
ويقدم بارد أيضا
*************************************************************************************************
أو
المقادير :
======
عدد 2 كوب أرز متنقى ومغسول
عدد 4 كوب زبادى
عدد واحد كوب لبن حليب
عدد من نصف الى ملعقة صغيرة ملح ليمون ( من عند العطار) يعطى طعم مذذ محبب الى النفس
من واحد ونصف كوب سكر الى 2 كوب للتحلية
زبيب ومكسرات وقرفة مطحونة
الطريقة :
======
اسلقى الأرز كأنك تعملين أرز بلبن ثم أضيفى السكر حسب درجة التحلية التى تريدينها
ثم كوب الحليب فرغيه فى وعاء وفضى أكواب الزبادى وقلبى حتى ينحل الزبادى فى الحليب
الآن ضيفيهم الى الأرز ثم نصف ملعقة ملح الليمون وتذوقى المذاذة حتى تروق لكى
نزلى من على النار وإنتظرى حتى يبرد وإضربى فى الخلاط.
وضعيه فى وعاء فى الثلاجة
واتركى فراغ لآنه بعد مدة سيرتفع ويزداد حجمه .
ضعى السوبيا فى الأكواب وجمليها
بالمكسرات وجوز الهند والزبيب وضعى القرفة على وجه الكوب
أو
المقادير
======
نصف كوب لبن نيدو بودرة
(ناشف من العلبة على طول او 2 الى 3 اكياس )
نصف كيلو سكر
2 ظرف فانيليا
نصف كيلو لبن سائل
+
نقطة واحدة
روح جوز الهند
10 كوب ماء
الطربقة
======
هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا ضغى فيها
السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او
بعصاية كويس قوى قوى على الناشف
(ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما
تقلش ابدا )
ضعى الحليب
السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5
دقائق ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس
بالتقليب برضه
ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى
السوبر ماركت او محلات الجملة او عند العطار
وسعرها جنية و نص بس فى مصر
ممكن وضع زجاجه للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة
ولو جايبه اكتر من واحده
حطيها فى الفريزرعادى ولا هتفرق فى الطعم
و اسحبى منهم سواء
فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة
************************************************************************************************
أو
نبدأ باحضار الشعير البلدي حيث يتم تنظيفه من الحجر والشوائب وغير ذلك ثم تتم عملية الطحن ثم تتم أيضا عملية العجن وبعد ذلك يصفى ويضاف إليه الماء والقرفة والهيل والسكر والثلج حيث يصبح بعد ذلك جاهزا للشرب.
وعمل السوبيا ليس مقتصرا على الشعير البلدي فقط بل يمكن تصنيعه عن طريق التمر والعيش الناشف والشوفان.
************************************************************************************************
أو
المقادير
=======
لكل 2 كوب حليب سائل
1 كوب ماء
2\1 كوب سكر أو حسب الذوق
ملعقة كبيرة من روح اللوز أو روح الموز
وهو سائل معبأ في زجاجات صغيرة ويباع في محلات بيع لوازم الحلويات او عند العطار
الطريقة الأولى
---------------
يخلط الحليب مع الماء والسكر بالخلاط
ثم يضاف روح اللوز أو الموز ويقلب بالملعقة
يقدم بارد(مثلج )
الطريقة الثانية
---------------
يغلى الحليب مع الماء على النار ويذاب فيه السكر
يبرد ثم يضاف له روح اللوز أو الموز
ويقدم بارد أيضا
*************************************************************************************************
أو
المقادير :
======
عدد 2 كوب أرز متنقى ومغسول
عدد 4 كوب زبادى
عدد واحد كوب لبن حليب
عدد من نصف الى ملعقة صغيرة ملح ليمون ( من عند العطار) يعطى طعم مذذ محبب الى النفس
من واحد ونصف كوب سكر الى 2 كوب للتحلية
زبيب ومكسرات وقرفة مطحونة
الطريقة :
======
اسلقى الأرز كأنك تعملين أرز بلبن ثم أضيفى السكر حسب درجة التحلية التى تريدينها
ثم كوب الحليب فرغيه فى وعاء وفضى أكواب الزبادى وقلبى حتى ينحل الزبادى فى الحليب
الآن ضيفيهم الى الأرز ثم نصف ملعقة ملح الليمون وتذوقى المذاذة حتى تروق لكى
نزلى من على النار وإنتظرى حتى يبرد وإضربى فى الخلاط.
وضعيه فى وعاء فى الثلاجة
واتركى فراغ لآنه بعد مدة سيرتفع ويزداد حجمه .
ضعى السوبيا فى الأكواب وجمليها
بالمكسرات وجوز الهند والزبيب وضعى القرفة على وجه الكوب
0 التعليقات:
إرسال تعليق