المقادير :
=======
ا كيلو دقيق
ملعقه ملح صغيره
ملعقه سكر صغيره
زبده
ماء حسب العجن
الطريقه :
========
نضع الدقيق في اناء العجن وحطي عليه الملح والسكر
واعجني بالماء الدافئ حتي يتكون لديك عجينه لينه ومتماسكه زي بتاعت الفطاير.
غطي العجين واتركيه نصف ساعه يرتاح.
قسمي العجين كور بعد كده حسب حجم الفطير اللي انت عاوزاه
انا قسمتها 5 كور وممكن تعملي اتنين كبار علي طول ولو عاوزه تنوعي
في الحشوات قسميها حسب ما انت عاوزه.
وضعيهم في نفس الاناء مره اخري وضعي عليهم نصف كوب زيت
كانك نقاعهم فيه عشان العجين مينشفش.
بعد نصف ساعه طلعي واحده واحده وافرديها رقيق جدا
بحيث تبقي شايفه الرخامه اللي تحتها لو اتقطعت منك حاولي توصليها بالعجين تاني وهنا طبعا الفطاطري عندنا بيرفعها بايده والحركه دي صعب حد يعملها غير المدربين المهم افرديه بس بحرص عشان ميتقطعش وتكوني حاطه طبق في حوالي اصبع زبده ذايب وبعد فرد العجين امسحي بيك وحطي علي العجين وحطي الحشوه اللى تعجبك او سبيها سادة و ابقى رشى عليها سكر سنترفيش ( سكر مطحون) وطبقي العجين من كل جنب ومن فوق وتحت تبقي زي المربع أو اعمليها دايرة زى ماتحبى وامسحي عليها بايدك بالزبده تاني وحطي صنيه تيفال او اي شي بتخبزي عليه من فوق علي الغاز مش فى الفرن وخلي النار عاليه وشليها وحطيها عليها وافضلي قلبيها كل شويه لحد ما توصلي للون المطلوب ودرجه السواء وممكن من وقت للتاني توطي النار
=======
ا كيلو دقيق
ملعقه ملح صغيره
ملعقه سكر صغيره
زبده
ماء حسب العجن
الطريقه :
========
نضع الدقيق في اناء العجن وحطي عليه الملح والسكر
واعجني بالماء الدافئ حتي يتكون لديك عجينه لينه ومتماسكه زي بتاعت الفطاير.
غطي العجين واتركيه نصف ساعه يرتاح.
قسمي العجين كور بعد كده حسب حجم الفطير اللي انت عاوزاه
انا قسمتها 5 كور وممكن تعملي اتنين كبار علي طول ولو عاوزه تنوعي
في الحشوات قسميها حسب ما انت عاوزه.
وضعيهم في نفس الاناء مره اخري وضعي عليهم نصف كوب زيت
كانك نقاعهم فيه عشان العجين مينشفش.
بعد نصف ساعه طلعي واحده واحده وافرديها رقيق جدا
بحيث تبقي شايفه الرخامه اللي تحتها لو اتقطعت منك حاولي توصليها بالعجين تاني وهنا طبعا الفطاطري عندنا بيرفعها بايده والحركه دي صعب حد يعملها غير المدربين المهم افرديه بس بحرص عشان ميتقطعش وتكوني حاطه طبق في حوالي اصبع زبده ذايب وبعد فرد العجين امسحي بيك وحطي علي العجين وحطي الحشوه اللى تعجبك او سبيها سادة و ابقى رشى عليها سكر سنترفيش ( سكر مطحون) وطبقي العجين من كل جنب ومن فوق وتحت تبقي زي المربع أو اعمليها دايرة زى ماتحبى وامسحي عليها بايدك بالزبده تاني وحطي صنيه تيفال او اي شي بتخبزي عليه من فوق علي الغاز مش فى الفرن وخلي النار عاليه وشليها وحطيها عليها وافضلي قلبيها كل شويه لحد ما توصلي للون المطلوب ودرجه السواء وممكن من وقت للتاني توطي النار
المصدر : منتديات أقمار الحب فى الله
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق