المكونات
=====
ا كوب عدس أصفر
1 ملعقة صغيرة كمون
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 و 1/2 كوب ماء
ملح
الطريقة
=====
1) يغسل العدس بالماء جيدا ويصفى
2) يوضع العدس مع الكمون والفلفل الأسود والملح والماء على النار حتى يغلى ثم يوضع على نار هادئة حتى تمام النضج
3) إذا جف الماء أثناء الطهو من الممكن إضافة الماء له
4) يترك ليبرد قليلا ثم يوضع بالخلاط ويزود بالماء حتى يعطى القوام المطلوب ويطحن جيدا
5) نضع الشوربة بالقدر مرة أخرى على النار حتى الغليان ثم تقدم ساخنة
وبألف هنا وشفا
طبعا أغلب الناس بتحطلها بصل وكرفس وجزر وطماطم , بس بصراحة بحس انها كدة بقت شوربة خضار مش شوربة عدس وبحس ان طعم العدس اختفى وسط المكونات دى , فبحب دايما أعمله ساااااااادة عشان أحس انى بشرب شوربة عدس بجد ..
0 التعليقات:
إرسال تعليق