المقادير
======
كوب فول مدشوش منقوع ليلة فى الماء
حزمة بصل أخضر
حزمة بقدونس
حزمة شبت
ملعقة كسبرة ناشفة كبيرة
راس ثوم مقشرة ومهروسة
ملح
قليلا من البيكربونات عند الأستعمال
سمسم
الطريقة
======
يوضع الفول بعد نشله من الماء والبصل والبقدونس والشبت فى المفرمة أو الكبة وتفرم جيدا
يدق الثوم مع الكسبرة والملح ويضافوا على الفول ويعجنوا جيدا
تقسم على أكياس وتوضع فى الفريزر
عند الأستعمال يخرج الكيس حتى تلين عجينة الطعمية نضعها فى طبق وتخلط مع قليل من البيكربونات ( رشة )
تبطط باليد ويوضع عليها السمسم وتقلى فى الزيت الحار
ملحوظة : ممكن وضع بيضة وعجنها مع العجينة قبل التحمير ( حسب الرغبة )
ملحوظة :
======
ممكن عمل الطعمية بالحمص الشامى بدل الفول وبنفس الطريقة
======
كوب فول مدشوش منقوع ليلة فى الماء
حزمة بصل أخضر
حزمة بقدونس
حزمة شبت
ملعقة كسبرة ناشفة كبيرة
راس ثوم مقشرة ومهروسة
ملح
قليلا من البيكربونات عند الأستعمال
سمسم
الطريقة
======
يوضع الفول بعد نشله من الماء والبصل والبقدونس والشبت فى المفرمة أو الكبة وتفرم جيدا
يدق الثوم مع الكسبرة والملح ويضافوا على الفول ويعجنوا جيدا
تقسم على أكياس وتوضع فى الفريزر
عند الأستعمال يخرج الكيس حتى تلين عجينة الطعمية نضعها فى طبق وتخلط مع قليل من البيكربونات ( رشة )
تبطط باليد ويوضع عليها السمسم وتقلى فى الزيت الحار
ملحوظة : ممكن وضع بيضة وعجنها مع العجينة قبل التحمير ( حسب الرغبة )
ملحوظة :
======
ممكن عمل الطعمية بالحمص الشامى بدل الفول وبنفس الطريقة
المصدر : منتديات بنات كوول
0 التعليقات:
إرسال تعليق